Prilagodba

Potpisan ugovor, kreće izgradnja kanalizacije i nogostupa u Zvonimirovoj

  Novosti Vodovod         11.09.2020.
Potpisan ugovor, kreće izgradnja kanalizacije i nogostupa u Zvonimirovoj

Direktor Vodovoda Grubišno Polje d.o.o. Ivica Ahac i direktor Zajednice ponuditelja Lonja Strug d.d. iz Kutine Zdenko Uzel jučer su u nazočnosti gradonačelnika Zlatka Mađeruha potpisali ugovor za izgradnju ulične sanitarno-fekalne i oborinske kanalizacije i rekonstrukciju pješačke staze u Ulici kralja Zvonimira u Grubišnom Polju, duge 2,5 kilometra. Time počinje dugo očekivano uvođenje kanalizacijske mreže u toj ulici.
Kako je ugovoreno radovi bi trebali trajati kroz nekoliko faza tijekom naredne tri godine, pri čemu je istaknuta mogućnost dovršetka i u dvije godine. Procijenjena vrijednost radova bila je 9,2 milijuna kuna, a ugovorena je 8,1 milijuna kuna, tako da je javnom nabavom ostvarena ušteda od oko milijun kuna. Novac za ovaj projekt u 80 postotnom udjelu osigurat će Hrvatske vode, a ostatak Grad Grubišno Polje, koji je projekt kandidirao, ali investiciju predao Vodovodu, budući da sukladno Zakonu o gradnji ne može biti investitor takvih projekata. Količinu napravljenih radova u pojedinoj fazi će diktirati količina osigurana novca. Za prvu fazu koja počinje za nekoliko dana i trebala bi završiti do studenog, osigurano je oko 2,8 milijuna kuna.
Tim će projektom, istaknuo je gradonačelnik Mađeruh, uvelike biti riješena odvodnja ne samo iz kućanstava, već i oborinskih voda što se kao problem pokazalo prije nekoliko godina kada je u rujnu na Marinje središte grada doslovce plivalo u vodi. Istovremeno, nakon što kanalizacija u Zvonimirovoj bude priključena na gradsku kanalizaciju koja završava u pročistaču u Orlovcu Zdenačkom, pročistač će dobiti dodatnu količinu otpadnih voda, budući da je za njegov optimalni rad potreban veći kapacitet voda. (tekst i foto: Michael Palijan)

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.