Prilagodba

Obračun očitanja vodomjera

  Novosti Vodovod         04.01.2019.
Obračun očitanja vodomjera

OBAVIJEST O PRAVILIMA OČITANJA

Očitanje vode za stambenu zgradu obračunava se po stanju glavnog vodomjera zgrade na način da stanarima koji imaju ugrađen dodatni vodomjer odbija od glavnog vodomjera. Stanari koji nemaju dodatni vodomjer obračunavat će se razlika između glavnog i očitanih vodomjera na slijedeći način:

Ov = (Gv-Odv)/(k/uk)

gdje je:

Ov – obračun potrošene vode

Gv – potrošeno na glavnom vodomjeru

Odv – dostavljena ukupna očitanja na dodatnim vodomjerima

k - koeficijent

uk – ukupni zbroj koeficijenata u zgradi

vrijednosti koeficijenata:

  • prazan stan = koeficijent 1 - 2 člana = koeficijent 3
  • 1 član = koeficijent 2 - 4 člana = koeficijent 5
  • 3 člana = koeficijent 4 - 5 članova = koeficijent 6 …

Predstavnik stanara zgrade dužan je dostaviti popis stanara – broj članova  i popis praznih stanova).

Ukoliko djelatnik Vodovoda ne može očitati dodatni vodomjere ostaviti će obavijesti po kojoj je stanar dužan javite stanje vodomjera u roku od 3 radna dana. Stanari koji ne dostave i koji ne očitaju stanje vodomjera snosit će razliku potrošene vode na glavnom vodomjeru. Provjera stanja vodomjera biti će minimalno 2 puta godišnje ( 6 mjeseci ). Ustanovljena razlika će biti fakturirana. Stanje brojila javite na broj 043/485-006.

Ukoliko se stanari zgrade ne slažu sa predloženim obračunom potrošene vode imaju prvo predložiti i drugačiji obračun s time da obavezno stambena zgrada mora pokriti svu potrošenu vodu očitanu na glavnom vodomjeru zgrade.

Ujedno napominjemo da za svaki stan možete zatražiti ugradnju dodatnog vodomjera i da ukoliko primijetite da se negdje nepotrebno troši voda, odnosno da je došlo do kvara što hitnije javite na gore navedeni broj telefona. 

Stanari  su dužni omogućiti djelatnicima Vodovoda Grubišno Polje d.o.o. uvid i kontrolu stanja dodatnih vodomjera u stanu.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.