Prilagodba

U Komunalac stiglo i drugo vozilo iz Projekta "Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada u Grubišnom Polju"

  Novosti Projekt         14.05.2021.
U Komunalac stiglo i drugo vozilo iz Projekta "Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada u Grubišnom Polju"

Jučer je u krug Komunalca d.o.o. pristiglo i drugo vozilo predviđeno projektom Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada u Grubišnom Polju. Projekt je vrijedan 1 270 428 kuna, pri čemu je ulaganje putem europskog kohezijskog fonda 1 079 864 kuna, dok su ostatak sredstva Komunalca.

Prvo je vozilo s kranom za podizanje kontejnera zapremine pet i sedam kubika, a drugo je 7,5 kubika za prikupljanje rasutog otpada poput metala, plastike, stakla i ostalog.

Željko Horvat, komercijalni direktor Tehnixa u kojemu su izrađena oba vozila, kazao je kako je vrlo važna standardizacija voznoga parka kako u investicijskom, tako i u operativnom smislu čime su ne samo troškovi investicije već i operative pod kontrolom. Ovdje je primjer dobre prakse Grada Grubišnoga Polja gdje vidimo da europski novac izravno kroz lokalnu sredinu i komunalnu tvrtku i nacionalne hrvatske industrije služi izravno za dobrobit građana, kazao je uručujući ključeve vozila direktoru Komunalca Ž. Horvat.

Gradonačelnik Mađeruh, koji je sa suradnicima prisustvovao uručenju vozila rekao je kako je Grad europski novac usmjerio u domaću proizvodnju i inventivnost. Tako je nastao respektabilan vozni park koji će uz reciklažno dvorište odgovoriti svim izazovima i ispuniti sve EU kriterije u razvrstavanju i zbrinjavanju otpada, kazao je Mađeruh.

EU projekt
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda
Za više informacija o Eu fondovima posjetite: www.strukturnifondovi.hr
Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
Grad Grubišno Polje
Komunalac d.o.o.
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.