Prilagodba

Komunalac d.o.o. bogatiji za novo vozilo za pražnjenje kontejnera

  Novosti Projekt         03.05.2021.
Komunalac d.o.o. bogatiji za novo vozilo za pražnjenje kontejnera

Grubišnopoljski Komunalac je od danas bogatiji za još jedno vozilo za odvojeno prikupljanje otpada. Riječ je o manjem kamionu za prijevoz kontejnera zapremine 5 i 7 m3 s mini kranom koji će tvrtka koristiti za pražnjenje zelenih otoka. Vozilo je, nakon uspješno provedene javne nabave,  nabavljeno putem europskog kohezijskog fonda. Ukupan projekt je vrijedan 1 270 000 kuna, od čega 85 posto financira Europski kohezijski fond, a ostatak su naša sredstva. Uz već spomenuto vozilo za mjesec dana treba stići još jedno specijalno komunalno vozilo za odvojeno skupljanje komunalnog otpada sa nadogradnjom zapremine 7,5 m³.

Zahvaljujući Gradu Grubišnom Polju lani putem Ministarstva graditeljstva nabavljen manji kamion za prikupljanje otpada, koji služi za pražnjenje kontejnera postavljenih uz stambene zgrade.

Također, da bi cijela priča oko razvrstavanja otpada bila cjelokupna, sljedećega tjedna na našoj parceli kreće izgradnja reciklažnog dvorišta. Projekt je vrijedan više od pet milijuna kuna, a predviđeno trajanje radova je godinu dana. Projekt reciklažnog dvorišta provodi Grad Grubišno Polje.

Novo vozilo u nazočnosti gradonačelnika Zlatka Mađeruha i njegovih suradnika te saborskoga zastupnika Mire Totgergelija blagoslovio je grubišnopoljski župnik Većeslav Magić.

EU projekt
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda
Za više informacija o Eu fondovima posjetite: www.strukturnifondovi.hr
Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
Grad Grubišno Polje
Komunalac d.o.o.
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.